Achiziție privind optimizarea pachetului de reglementări tehnice aferente domeniului de reglementare construcții pentru transporturi (pe loturi) LOT 1: Revizuirea reglementării tehnice “Normativ pentru executarea îmbrăcăminților rutiere din beton de ciment în sistemele cofraje și glisante, indicativ NE 014:2002”

Obiectul contractului este dat de necesitatea achiziției privind optimizarea pachetului de reglementări tehnice aferente domeniului de reglementare construcții pentru transporturi (pe loturi), LOT 1: Revizuirea reglementării tehnice “Normativ pentru executarea îmbrăcăminților rutiere din beton de ciment în sistemele cofraje și glisante, indicativ NE 014:2002, necesare pentru asigurarea unui cadru normativ …

CPV: 73000000 Research and development services and related consultancy services
Deadline:
Aug. 7, 2025, 3 p.m.
Deadline type:
Submitting a bid
Place of execution:
Achiziție privind optimizarea pachetului de reglementări tehnice aferente domeniului de reglementare construcții pentru transporturi (pe loturi) LOT 1: Revizuirea reglementării tehnice “Normativ pentru executarea îmbrăcăminților rutiere din beton de ciment în sistemele cofraje și glisante, indicativ NE 014:2002”
Awarding body:
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
Award number:
10S/2025/VP

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
Forma juridică a achizitorului : Autoritate guvernamentală centrală
Activitatea autorității contractante : Servicii publice generale

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : Achiziție privind optimizarea pachetului de reglementări tehnice aferente domeniului de reglementare construcții pentru transporturi (pe loturi) LOT 1: Revizuirea reglementării tehnice “Normativ pentru executarea îmbrăcăminților rutiere din beton de ciment în sistemele cofraje și glisante, indicativ NE 014:2002”
Descriere : Obiectul contractului este dat de necesitatea achiziției privind optimizarea pachetului de reglementări tehnice aferente domeniului de reglementare construcții pentru transporturi (pe loturi), LOT 1: Revizuirea reglementării tehnice “Normativ pentru executarea îmbrăcăminților rutiere din beton de ciment în sistemele cofraje și glisante, indicativ NE 014:2002, necesare pentru asigurarea unui cadru normativ racordat la cerințele de performanță stabilite prin legislația națională și europeană în domeniul construcțiilor, conform cerințelor caietului de sarcini. Procedura de achiziție publică are ca scop revizuirea reglementării tehnice în construcții “Normativ pentru executarea îmbrăcăminților rutiere din beton de ciment în sistemele cofraje și glisante, indicativ NE 014:2002”, în acord cu cerințele din prezentul caiet de sarcini. Procesul de elaborare, avizare și aprobare a reglementării tehnice se face în conformitate cu prevederile Metodologiei privind iniÅ£ierea, programarea, achiziÅ£ia, elaborarea, avizarea, aprobarea şi valorificarea reglementărilor tehnice şi a rezultatelor activităţilor specifice în construcÅ£ii, precum şi pentru aprobarea cuantumului indemnizaÅ£iei de participare a membrilor în comitetele tehnice de specialitate şi în comitetul tehnic de coordonare generală, aprobată prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației nr. 3363/2020, cu modificările și completările ulterioare. Conform art. 11, alin. (2), din Ordinul nr. 3363/2020, cu modificările și completările ulterioare, operatorul economic elaborează reglementările tehnice în toate fazele, la termenele şi în condiÅ£iile de calitate, tehnice şi financiare stabilite de MDLPA, în conformitate cu prevederile contractuale, și răspunde de prevederile reglementării tehnice elaborate în ceea ce priveşte asigurarea cerinÅ£elor fundamentale prevăzute în Legea nr. 10/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Descrierea serviciilor ce urmează a fi achiziÅ£ionate se regăseşte în caietul de sarcini. Termenul limita pana la care se pot solicita clarificari la documentatia de atribuire, inclusiv la modelul de contract: cu 18 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. In conformitate cu prevederile art. 161 din Legea nr. 98/2016, autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet solicitarilor de clarificare/informatiilor suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire in a 12- a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor stabilit în anuntul de participare.
Identificatorul procedurii : 484939c5-a6f3-4b8b-824f-20379dbb7142
Identificator intern : 10S/2025/VP
Tip de procedură : Deschisă

2.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 73000000 Servicii de cercetare şi de dezvoltare şi servicii conexe de consultanţă

2.1.3 Valoare

Valoarea estimată fără TVA : 487 200 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : Pentru cazurile în care ofertantul este o asociere de operatori economici sau pentru cazurile în care ofertantul are subcontractanți sau terți susținători, fiecare operator economic se va autentifica în sistem și va accesa procedura de atribuire în vederea completării DUAE în calitatea în care a fost inclus în procedură (asociat, subcontractant, terț susținător). Este necesar ca toți cei care trebuie să răspundă la DUAE sa fie inregistrati ca utilizatori in SEAP. La procedura de atribuire se inscrie si depune oferta unul dintre membrii asocierii sau operatorul economic care participa cu oferta individuala iar ceilalti participanti completeaza direct in sistem doar DUAE. Evaluarea ofertelor se va realiza prin acordarea, pentru fiecare ofertă în parte, a unui punctaj rezultat ca urmare a aplicării algoritmului de calcul stabilit în documentaÅ£ia de atribuire, stabilindu-se clasamentul ofertelor prin ordonarea descrescătoare a punctajelor respective, oferta câştigătoare fiind cea de pe primul loc, respectiv cea cu cel mai mare punctaj. Conform prevederilor de la art. 139 alin. (2) din Anexa la HG nr.395/2016, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care două sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, departajarea se va face având în vedere punctajul obÅ£inut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situaÅ£ia în care egalitatea se menÅ£ine, autoritatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare, şi oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică. Ofertantii au obligatia de a analiza cu grija documentatia de atribuire si de a pregati oferta în limba româna conform tuturor instructiunilor, formularelor, prevederilor contractuale si caietului de sarcini continute în aceasta documentatie. Documentele emise în alta limba decât limba româna se vor prezenta însotite de traducerea autorizata în limba româna. Nu se accepta oferte alternative. Toate costurile privind întocmirea ofertei, precum şi încărcarea acesteia în SEAP (transmiterea acesteia), cad exclusiv în sarcina operatorilor economici, fără a exista posibilitatea solicitării vreunei compensaÅ£ii în acest sens. ”Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”.
Temei juridic :
Directiva 2014/24/UE

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0000

Titlu : Default lot
Descriere : Procedura de achiziție publică se va finaliza prin încheierea unui contract de prestări de servicii. Contractul va intra în vigoare la data semnării lui de către ultima parte și este valabil până la îndeplinirea integrală și corespunzătoare a obligațiilor de către ambele părți, iar contractul operează valabil între părți, potrivit legii, ofertei si documentației de atribuire, de la data intrării sale în vigoare și până la epuizarea convențională sau legală a oricărui efect pe care îl produce. Durata de prestare a serviciilor, este de 18 luni calendaristice pentru elaborare, inclusiv perioadele de avizare în Comitetul Tehnic de Specialitate (C.T.S.), perioada notificării la Comisia Europeană (dacă este cazul) și avizarea în Comitetul Tehnic de Coordonare Generală (C.T.C.G.) și celelalte activități care nu intră în sarcina elaboratorului (consultare publică, obținere avize, elaborare proiect de ordin). Demararea activităților se va face în baza instrucțiunii de începere. Emiterea instrucțiunii de începere se va face numai după ce Prestatorul a făcut dovada constituirii garanției de bună execuție, în ziua următoare dovedirii acesteia. Implementarea contractului se va realiza de către direcția de specialitate care a inițiat achiziția, care va desemna la încheierea acestuia persoane responsabile în acest sens. Programul de elaborare a reglementării tehnice/activității specifice corelative activității de reglementare conține următoarele faze:    a) redactarea I, cu avizare în CTS, conform propunerii tehnice – Anexa 3; b) redactarea II, cu avizare în CTS, conform propunerii tehnice – Anexa 3; b) redactarea a III – a finală(bun de tipar), avize interne, “Bun de tipar”, cu avizare în C.T.C.G. conform propunerii tehnice – Anexa 3 Recepția serviciilor aferente fiecărei faze se va realiza potrivit cerințelor caietului de sarcini.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Servicii
Clasificarea principală ( cpv ): 73000000 Servicii de cercetare şi de dezvoltare şi servicii conexe de consultanţă

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Informații suplimentare : Bd. Libertății nr. 16, Latura Nord, sector 5, București, cod poștal 050706, Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură, DirecÅ£ia Urbanism și Constrcții, Serviciul Reglementări în Construcții din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

5.1.3 Durata estimată

Durată : 18 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : nu
Informații suplimentare : Venituri proprii

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : I.1. Operatorul economic participant la procedură, indiferent de calitatea acestuia (ofertant cu oferta individuală, asociat, subcontractant, terț susținător, nu trebuie să se regasească în situațiile prevăzute la art.164, art.165, art.167 din Lg. nr.98/2016. Modalitatea de îndeplinire: se va completa DUAE cu informaÅ£iile aferente situaÅ£iei lor. Anexat DUAE se va prezenta și acordul de asociere (daca este cazul). Nedepunerea DUAE odată cu solicitarea de participare (inclusiv pentru asociat, subcontractant/terț susținător dacă este cazul) atrage respingerea acesteia ca inacceptabilă. În cazul în care ofertantul are subcontractanți, ori beneficiază de susținerea unui terț, anexat la DUAE, se va prezenta acordul de subcontractare, respectiv acordul de susținere, în care se vor menționa categoriile de servicii din contract pe care intenționează să le subcontracteze precum și procentul sau valoarea aferentă activităților indicate în ofertă ca fiind realizate de către subcontractanți, ori modul efectiv prin care se va materializa susținerea terțului. Odată cu angajamentul de susÅ£inere, ofertantul are obligaÅ£ia să prezinte documente transmise acestuia de către terÅ£ul/terÅ£ii susÅ£inător/susÅ£inători, din care să rezulte modul efectiv prin care terÅ£ul/terÅ£ii susÅ£inător/susÅ£inători va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de susÅ£inere, documente care se vor constitui anexe la respectivul angajament. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, urmează a fi prezentate numai la solicitarea autorităţii contractante, doar ofertantului clasat pe primul loc în clasamentul intermediar (inclusiv pentru eventualii asociați/ subcontractanți/ terți susținători). Aceste documente pot fi: • certificate constatatoare cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuÅ£iilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) la momentul prezentării. Operatorul economic va prezenta documente(certificatele)pentru sediul principal, iar pentru sediile scundare/ punctele de lucru o declaratie pe proprie răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate.; • cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv, aflate in valabilitate la momentul prezentării; • după caz, documente prin care se demonstrează faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogările prevăzute la art.166 alin.(2), art.167 alin.(2), art.171 din Lg. 98/2016; • alte documente edificatoare, după caz. Nota: În situația în care documentele menționate mai sus nu se emit in țara de origine sau în țara în care este stabilit ofertantul unic/ asociat/ subcontractantului/ tertul sustinator, sau aceste documente nu vizează toate situațiile prevazute la art.164, 165 și 167 din Lg. 98/2016, ofertantul unic/ asociat/ subcontractantului/ tertul sustinator, va prezenta fie o declarație pe propria raspundere, fie, dacă in țara respectivă nu există prevederi legale referitoare la declarația pe propria raspundere, o declarație autentică dată in fața unui notar, a unei autorități administrative sau judiciare sau a unei asociații profesionale care are competențe în acest sens. Documentele emise în altă limbă decât română vor fi însoțite de traducerea autorizată în limba română. II.2. Ofertanții, eventualii subcontractanți/ terți susținători nu trebuie să se regasească în situațiile prevăzute la art. 58-63 din Lg. nr. 98/2016. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea preliminară a cerinței:ofertanții (inclusiv eventualii asociați/ subcontractanți/ terț susținător) vor completa la nivelul DUAE, informaÅ£iile aferente situaÅ£iei lor precum și Formularul pus la dispoziție de autoritatea contractantă în Sectiunea ”Formulare”. Formularul se va prezenta odată cu DUAE. Persoanele din cadrul autorităţii contractante cu funcÅ£ie de decizie referitoare la organizarea, derularea şi finalizarea prezentei proceduri de atribuire, conform prevederilor art.58-63, din Lg. nr. 98/2016: 1. CSEKE Attila, Ministru; 2. ȚOLE Marin, Secretar de Stat; 3. NICULAE Vlad Ștefan, Secretar de Stat; 4. STOICA Marcel Alexandru, Secretar de Stat; 5. KOVER Orsolya Maria, Secretar de Stat; 6. GHILEA Gabriel Traian, Subsecretar de Stat; 7. DRĂGHESCU Aurel Dragoș, Subsecretar de Stat; 8. DUMITRU Mona Mihaela, Secretar General; 9. BĂLĂȘAN Ilie, Secretar General Adjunct; 10. RUSNAC Melania, Director general, DGMR; 11. URETEAN Remus-Gabriel, Director, Direcția achiziții, DGMR; 12. SOARE Alexandru George, Director general, DGDRI; 13. PAVEL Florin, Director general adjunct, DGDRI; 14. COTESCU Darrian Bogdan, Director, DAC, DGDRI; 15. BĂILEȘTEANU Liviu Tudor, Director, DPSi, DGDRI; 16. GINAVAR Anca Ileana, Director, DUC, DGDRI; 17. NECSULIU Radu, Șef serviciu, Serviciul analize teritoriale și baze de date, DPS, DGDRI; 18. ILIESCU Carmen Florina, Șef serviciu, Serviciul reglementări în construcții, DUC, DGDRI; 19. IONITA Decebal Bogdan, Director, DLP, DGDRI; 20. COANCĂ Mihaela, Șef serviciu, Serviciul dezvoltare infrastructură, DLP, DGDRI; 21. DRAGOMIR Marius Ticuta, Șef serviciu, Serviciul de analiza documentații tehnico-economice, DAC, DGDRI; 22. LAUTARU Adela Mirabela, Șef serviciu, Serviciul construcții și reabilitări, DLP, DGDRI; 23. HRISTU Marcel Evelin, Șef serviciu, Serviciul monitorizare "Anghel Saligny", DAC, DGDRI; 24. RALEA Adela, Șef serviciu, Serviciul achiziții, Direcția Achiziții, DGMR; 25. ZAHARIA Ruxandra, consilier achiziții publice, Serviciul achiziții, Direcția Achiziții, DGMR.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Ofertanții (ofertant cu oferta individuală sau asociat), inclusiv eventualii subcontractanți, trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență. Operatorii economici trebuie să dovedească faptul că sunt legal constituiți, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii precum și faptul că au capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului.. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea preliminară a cerinței: ofertanții cu oferta individuală sau asociați, inclusiv eventualii subcontractanți, vor completa la nivelul DUAE, informaÅ£iile aferente situaÅ£iei lor. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, urmează a fi prezentate numai la solicitarea autorităţii contractante, de ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar, după aplicarea criteriului de atribuire (inclusiv pentru eventualii asociați/subcontractanți, dacă este cazul), la finalizarea evaluării ofertelor. Aceste documente pot fi, după caz: certificat constatator emis de ONRC sau în cazul ofertanÅ£ilor străini, documente echivalente emise în Å£ara de rezidenţă. InformaÅ£iile cuprinse în Certificatul constatator să fie reale/actuale la data prezentării; obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de O.N.R.C. sau de instituțiile abilitate în cazul ofertanților străini-dacă este cazul. In cazul asocierii unui grup de operatori economici în scopul depunerii unei oferte comune, cerința trebuie să fie îndeplinită de fiecare asociat în parte, proporțional cu cota de implicare în executarea viitorului contract de achiziție publică, respectiv proporțional cu cota procentuală si/sau descrierea activității pe care urmează să o realizeze in executarea viitorului contract, astfel cum rezultă din acordul de asociere. În cazul ofertanților de altă naționalitate decât cea română, documentele vor fi transmise în limba de origine, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Pentru contractele de achiziție de servicii: executarea de servicii de tipul specificat
Descriere : Experiența similară Autoritatea contractantă solicită experiență similară prin prezentarea a cel puțin 3 contracte/proiecte, finanțate din fonduri naționale, europene sau internaționale, în domeniul infrastructurii rutiere care au abordat cerințele fundamentale de calitate “rezistență mecanică și stabilitate” sau “siguranță în exploatare” și care au avut ca obiect studii și/sau analize și/sau evaluări și/sau cercetări în domeniul infrastructurii rutiere, și/sau expertizarea tehnică a stării infrastructurii rutiere, în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 10 ani de la data limita de depunere a ofertelor. Modalitatea de demonstrare preliminară prin DUAE: se vor completa in DUAE informații privind numărul şi data contractului invocat drept experienţă similară, beneficiarul acestuia şi datele sale de contact, data şi numărul documentului de recepÅ£ie sau orice alt tip de document emis sau contrasemnat de către beneficiar (o autoritate/entitate contractantă sau de clientul beneficiar privat), precum şi ponderea şi/sau activităţile pentru care a fost responsabil, împreună cu valoarea acestora, fără TVA. Autoritatea are dreptul de a se adresa inclusiv beneficiarului final al serviciilor care fac obiectul contractului prezentat drept experiență similară, pentru confirmarea celor prezentate de ofertant. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, urmează a fi prezentate numai la solicitarea autorității contractante, doar ofertantului clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor. Aceste documente pot fi, fără a se limita la, enumerarea nefiind cumulativă: - declarație privind lista principalelor produse /servicii prestate în ultimii 10 ani însoțită, după caz, de anexa la declarație pentru fiecare dintre contractele prezentate ca experiență similară; - copii ale unor părți relevante ale contractelor pe care le-au îndeplinit; - certificate de predare-primire; - recomandări; - procese-verbale de recepție; - certificări de bună execuție; - certificate constatatoare. sau orice alte documente relevante din care să reiasă experiența similară a ofertantului. Documentele relevante prezentate trebuie să fie datate, semnate si recepționate favorabil fără obiecțiuni.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Proporția de subcontractare
Descriere : Informatii privind subcontractarea (daca este cazul). Modalitatea de demonstrare preliminară prin DUAE: dacă este aplicabil, ofertanții vor include în DUAE, informațiile cu privire la subcontractantul/ subcontractanții propuși și numărul și data contractului de subcontractare pentru partea propusă pentru subcontractare. În cazul în care operatorii economici decid să subcontracteze o parte din contract și se bazează pe capacitățile subcontractantului pentru executarea părții respective, trebuie completat un DUAE separat pentru astfel de subcontractanți. Documentele justificative care probeaza cele asumate in angajamente/acorduri vor fi prezentate anexă la angajamente/ acorduri, impreuna cu DUAE. În cazul în care operatorul economic îşi demonstrează capacitatea tehnică şi/sau profesională invocând şi susÅ£inerea acordată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 98/2016 de către unul sau mai mulÅ£i terÅ£i, atunci operatorul economic are obligaÅ£ia de a dovedi autorităţii contractante că a luat toate măsurile necesare pentru a avea acces în orice moment la resursele necesare, prezentând un angajament în acest sens din partea terÅ£ului/ terÅ£ilor. Odată cu angajamentul de susÅ£inere, ofertantul/candidatul are obligaÅ£ia să prezinte documente transmise acestuia de către terÅ£ul/ terÅ£ii susÅ£inător/ susÅ£inători, din care să rezulte modul efectiv prin care terÅ£ul/terÅ£ii susÅ£inător/susÅ£inători va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de susÅ£inere, documente care se vor constitui anexe la respectivul angajament. Toate documentele privind susținerea acordată de terț/ terți vor fi depuse odată cu DUAE, la termenul limită de depunere a ofertelor.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : Înscrierea în registrul comerțului
Descriere : Ofertanții(ofertant cu oferta individuală sau asociat), inclusiv eventualii subcontractanți, trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență. Operatorii economici trebuie să dovedească faptul că sunt legal constituiți, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii precum și faptul că au capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului. Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea preliminară a cerinței: ofertanții cu oferta individuală sau asociați, inclusiv eventualii subcontractanți, vor completa DUAE cu informațiile solicitate de către autoritatea contractantă ; Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, urmează a fi prezentate numai la solicitarea autorității contractante, doar ofertantului clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire (inclusiv pentru eventualii asociați/subcontractanți ). Aceste documente pot fi, după caz: certificat constatator emis de către Oficiul Registrului Comerțului sau in cazul operatorilor economici persoane fizice sau juridice străine, documente echivalente emise in țara de rezidență. Informațiile cuprinse in Certificatul constatator să fie reale/actuale la data prezentării; obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de O.N.R.C. sau de instituțiile abilitate în cazul ofertanților străini-dacă este cazul. În cazul ofertanților de altă naționalitate decât cea română, documentele vor fi transmise în limba de origine, însoțite de traducerea autorizată a acestora în limba română.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Utilizarea acestui criteriu : Neutilizat

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Componenta tehnica 2. Propunerea tehnică – demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului
Descriere : Prezentarea detaliata a subfactorilor si a calificativelor acordate este realizata detaliat in caietul de sarcini, punctul 21.1.2. Factor de evaluare 2 – Demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului. Punctajul tehnic total al ofertei tehnice pentru factorul de evaluare 2 se calculează prin însumarea punctajelor tehnice obÅ£inute în urma aplicării fiecărui subfactor de evaluare. Punctajul aferent unui subfactor de evaluare va fi obÅ£inut prin acordarea notei corespunzătoare calificativului obÅ£inut de oferta respectivă la evaluarea acelui subfactor.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Componenta tehnica 1. Experiența similară a experților propuși
Descriere : Informatiile detaliate cu privire la algoritmul de calcul se regasesc in caietul de sarcini. Punctajul aferent experienÅ£ei experÅ£ilor se va acorda pentru fiecare în parte, astfel: 1. Experiență similară -manager de proiect Pentru ca oferta să fie conformă, expertul trebuie să dețină experienÅ£a similară dovedită prin participarea la minim 2 contracte/proiecte, în care a îndeplinit calitatea de manager de proiect/lider de echipă/coordonator/responsabil, care au avut ca obiect construcția sau întreținerea infrastructurii rutiere. Experiența similară va fi punctată cu maxim 8 puncte, astfel: - pentru minim 2 proiecte, se acordă 0 puncte; - între 3-4 proiecte, se acordă 4 puncte; - între 5- 6 proiecte, se acordă 6 puncte; - peste 6 proiecte, se acordă 8 puncte. 2. Experiență similară - Expert cheie –activități privind definirea și detalierea prevederilor reglementării tehnice Pentru ca oferta să fie conformă, expertul trebuie să dețină experienÅ£a similară dovedită prin participarea la minim 2 contracte/proiecte de elaborare de reglementări tehnice sau de cercetare în domeniul infrastructurii rutiere care au abordat cerințele fundamentale de calitate “rezistență mecanică și stabilitate” sau “siguranță în exploatare” sau studii/analize/evaluări/expertizarea tehnică a stării infrastructurii rutiere. Experiența similară va fi punctată cu maxim 6 puncte, astfel: - pentru minim 2 proiecte, se acordă 0 puncte; - între 3-4 proiecte, se acordă 4 puncte; - între 5- 6 proiecte, se acordă 5 puncte; - peste 6 proiecte, se acordă 6 puncte. 3. Experiență similară - Expert cheie –activități de testare și verificare a cerințelor tehnice din reglementarea tehnică Pentru ca oferta să fie conformă, expertul trebuie să dețină experienÅ£a similară dovedită prin participarea la minim 2 contracte/proiecte care au vizat încercări experimentale pe materiale de construcții utilizate la lucrări de execuție sau întreținere/reparații a drumurilor/structurilor rutiere sau tehnologii/metode de punere în operă a materialelor pentru lucrări de drumuri sau studii/analize pentru verificarea calității lucrărilor de drumuri. Experiența similară va fi punctată cu maxim 6 puncte, astfel: - pentru minim 2 proiecte, se acordă 0 puncte; - între 3-4 proiecte, se acordă 4 puncte; - între 5- 6 proiecte, se acordă 5 puncte; - peste 6 proiecte, se acordă 6 puncte.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 20
Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 40

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100197435

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 07/08/2025 15:00 +03:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 6 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 07/08/2025 15:00 +03:00
Locul : In SEAP
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53. din Legea privind achizitiile publice nr 98/2016

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Conform prevederilor Legii nr. 101 din 19 mai 2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziÅ£ie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii, precum şi pentru organizarea şi funcÅ£ionarea Consiliului NaÅ£ional de SoluÅ£ionare a ContestaÅ£iilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
Organizația care primește cererile de participare : Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
Organizația care prelucrează ofertele : Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
Număr de înregistrare : 26369185
Adresă poștală : Strada: Libertăţii, nr. 16
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 050706
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Ruxandra Zaharia
Telefon : +0 372111555
Fax : +40 372111445
Adresa de internet : https://www.mdlpa.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : București
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiana, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: -
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 213032997
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender

Informații privind anunțul

Identificatorul/versiunea anunțului : e5f26a16-6e65-436b-8188-8565e5cc48a8 - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 30/06/2025 12:46 +03:00
Data de expediere a anunțului eSender : 30/06/2025 10:00 +03:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română
Numărul de publicare al anunțului : 00424959-2025
Numărul ediției JO S : 123/2025
Data publicării : 01/07/2025