Achiziția de microbuze școlare electrice prin fondurile puse la dispoziție de PNRR în cadrul proiectului de finanțare ,,Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din Județul Bihor prin furnizarea de microbuze școlare electrice”

Prin implementarea proiectului propus se va contribui la atingerea obiectivelor generale urmărite prin strategiile actuale în domeniul transporturilor, care sunt: - Diminuarea emisiilor generate de rețeaua de transport urbană și interurbană în scopul reducerii impactului asupra mediului înconjurător; - Atingerea unor niveluri durabile de consum de energie pentru transporturi prin …

CPV: 34144910 Electric buses
Deadline:
May 6, 2025, 3 p.m.
Deadline type:
Submitting a bid
Place of execution:
Achiziția de microbuze școlare electrice prin fondurile puse la dispoziție de PNRR în cadrul proiectului de finanțare ,,Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din Județul Bihor prin furnizarea de microbuze școlare electrice”
Awarding body:
JUDETUL BIHOR
Award number:
4244997/2/2025

1. Cumpărător

1.1 Cumpărător

Denumire oficială : JUDETUL BIHOR
Forma juridică a achizitorului : Autoritate regională
Activitatea autorității contractante : Servicii publice generale

2. Procedură

2.1 Procedură

Titlu : Achiziția de microbuze școlare electrice prin fondurile puse la dispoziție de PNRR în cadrul proiectului de finanțare ,,Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din Județul Bihor prin furnizarea de microbuze școlare electrice”
Descriere : Prin implementarea proiectului propus se va contribui la atingerea obiectivelor generale urmărite prin strategiile actuale în domeniul transporturilor, care sunt: - Diminuarea emisiilor generate de rețeaua de transport urbană și interurbană în scopul reducerii impactului asupra mediului înconjurător; - Atingerea unor niveluri durabile de consum de energie pentru transporturi prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră; - Reducerea zgomotului generat de mijloacele de transport pentru minimizarea impactului asupra sănătății populației; - Atingerea și încadrarea emisiilor de CO2 a vehiculelor sub 120 g/km; Un alt factor ce generează poluarea aerului este congestia traficului. Aceasta este raportată a fi o problemă în creștere în mai multe UAT-uri, pe măsură ce numărul vehiculelor personale crește. În conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificările și completările ulterioare, Autoritatea Contractantă a stabilit că termenul limită până la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achizitie publică are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire, este cu 25 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor. AC va raspunde la solicitarile de clarificari cu 11 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
Identificatorul procedurii : a5daaaf4-542c-4648-8ae9-3a69a8c52379
Identificator intern : 4244997/2/2025
Tip de procedură : Deschisă
Justificarea procedurii accelerate :
Principalele caracteristici ale procedurii :

2.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34144910 Autobuze electrice

2.1.3 Valoare

Valoarea estimată fără TVA : 7 347 550 Leu românesc

2.1.4 Informații generale

Informații suplimentare : Durata contractului este de 4 luni. Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a modifica contractul potrivit art. 221 din Legea 98/2016 cu modificările și completările ulterioare, cu condiția ca aceasta să nu se încadreze în prevederile art. 221 alin. (7) adică să nu reprezinte o modificare substanțială. 1) modificări ale părților contractante; 2) modificări generate de cerințe ale autorităților de mediu; 3) modificări generate de acorduri, convenții, înțelegeri ale statului/autorităților locale cu alte state; 4) modificări legislative sau de norme tehnice/stasuri/normative /standarde. 5) prelungirea duratei de execuție; 6) Modificări care rezultă din implementarea solicitărilor provenite de la diverse instituții/autorități/entități care au atribuții în legatură cu obiectivul de investiție (de exemplu: Ministere, Autorități/Instituții centrale și/sau locale, Verificatori atestați, organisme de control, etc.). Mecanismul propus pentru realizarea eventualelor modificări: Ordine Administrative/ Ordine Administrative de Modificare/ Acte adiționale, în conformitate cu prevederile Clauzei 37 [Modificări] din condițiile Generale aprobate prin HG nr. 1/2018- Anexa 2 și cu respectarea prevederilor Acordului Contractual.
Temei juridic :
Directiva 2014/24/UE

2.1.6 Motive de excludere

Participarea la o organizație criminală : Participare la o organizatie criminala
Corupție : Coruptie
Frauda : Frauda
Infracțiuni teroriste sau infracțiuni legate de activități teroriste : Infractiuni teroriste sau infractiuni legate de activitati teroriste
Combaterea spălării banilor sau a finanțării terorismului : Spalare de bani sau finantarea terorismului
Munca copiilor și alte forme de trafic de persoane : Exploatarea prin munca a copiilor si alte forme de trafic de persoane
Plata impozitelor : Plata impozitelor
Plata contribuțiilor la asigurările sociale : Plata asigurarilor sociale

5. Lot

5.1 Identificator tehnic pentru lot : LOT-0000

Titlu : Default lot
Descriere : Prin implementarea proiectului propus se va contribui la atingerea obiectivelor generale urmărite prin strategiile actuale în domeniul transporturilor, care sunt: - Diminuarea emisiilor generate de rețeaua de transport urbană și interurbană în scopul reducerii impactului asupra mediului înconjurător; - Atingerea unor niveluri durabile de consum de energie pentru transporturi prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră; - Reducerea zgomotului generat de mijloacele de transport pentru minimizarea impactului asupra sănătății populației; - Atingerea și încadrarea emisiilor de CO2 a vehiculelor sub 120 g/km; Un alt factor ce generează poluarea aerului este congestia traficului. Aceasta este raportată a fi o problemă în creștere în mai multe UAT-uri, pe măsură ce numărul vehiculelor personale crește. Beneficii anticipate: - Creșterea siguranței de transport al elevilor din județul Bihor. - Reducerea poluării care se realizează din cauza nivelului ridicat de trafic pe șoselele județului. Obiectivul face parte din strategia PNRR de dezvoltare a infrastructurii rutiere si imbunatatirea circulatiei pe drumurile publice, reducerea poluarii și siguranței de transport a elevilor Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi. Numărul de microbuze electrice achiziționate prin prezenta achiziție a fost stabilită de valoarea de piața a microbuzelor 16+1, condiția obligatorie fiind asigurarea locului pentru elevi cu dizabilități locomotorii. S-a stabilit că din suma repartizată prin program județului Bihor, se vor putea achiziționa minim 8 buc. microbuze 16+1.
Identificator intern : 1

5.1.1 Scop

Natura contractului : Bunuri
Clasificarea principală ( cpv ): 34144910 Autobuze electrice

5.1.2 Locul de executare

Subdiviziunea țării (NUTS) : Bihor ( RO111 )
Țara : România
Informații suplimentare : RO111 Bihor – zona județului Bihor

5.1.3 Durata estimată

Durată : 4 Lună

5.1.4 Reînnoire

Numărul maxim de reînnoiri : 0

5.1.6 Informații generale

Participare rezervată : Participarea nu este rezervată.
Trebuie să fie specificate numele și calificările profesionale ale personalului însărcinat cu executarea contractului : Nu este obligatorie
Proiect de achiziții publice nefinanțat din fonduri UE
Achiziția face obiectul Acordului privind achizițiile publice (AAP) : da
Informații suplimentare : Achizitia se refera la un proiect si/sau program finantat din fonduri ale Uniunii Europene: DA. Identificarea proiectului: „Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din Județul Bihor prin furnizarea de microbuze școlare electrice” Tip de finantare: Program / Proiect Program/Proiect: Cod 29 apel „Microbuze electrice pentru elevi” prin PNRR, Pilonul VI. Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație/Reforma: 6/Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar/Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi. Contract de finanțare nr. 11.591/25.08.2023.

5.1.9 Criterii de selecție

Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.a) Situatia personala a candidatului sau ofertantului
Descriere : Operatorul economic (lider, asociat, subcontractant, tert sustinator, dupa caz) nu trebuie sa se regăsească în niciuna din situațiile de excludere prevazute la art. 164 din Legea nr.98/2016. Modalitatea de îndeplinire Ofertantii, ofertantii asociati, tertii sustinatori si subcontractantii au obligatia completarii si prezentarii initiale a DUAE ca prima dovada a neincadrarii in situatiile de excludere si a indeplinirii cerintelor de capacitate. Se va prezenta distinct (DUAE), in conformitate cu prevederile art.193 din Legea nr.98/2016, de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire (lider, asociat, tert sustinator si subcontractant, dupa caz) completat cu informatiile aferente situatiei lor. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, vor fi prezentate la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, conform prevederilor art.193-195 din Legea nr. 98/2016 si art.104 alin. 3 coroborat cu art.65 din HG nr.395/2016. Aceste documente pot fi: - cazier judiciar al operatorului economic si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv, valabil la momentul prezentarii acestuia, conf. art.194, 196 din Legea nr.98/2016; Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate Operatorul economic (lider, asociat, subcontractant, tert sustinator, dupa caz) nu trebuie sa se regaseasca in niciuna din situatiile de excludere prevazute la art.165 din Legea nr. 98/2016. Modalitatea de îndeplinire Ofertantii, ofertantii asociati, tertii sustinatori si subcontractantii au obligatia completarii si prezentarii initiale a DUAE ca prima dovada a neincadrarii in situatiile de excludere si a indeplinirii cerintelor de capacitate. Se va prezenta distinct (DUAE), in conformitate cu prevederile art.193 din Legea nr.98/2016, de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire (lider, asociat, tert sustinator si subcontractant, dupa caz) completat cu informatiile aferente situatiei lor. Aceste documente pot fi: Certificate constatatoare privind lipsa datoriilor restante cu privire la plata impozitelor, taxelor locale si a contributiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat, etc), din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii restante la momentul prezentarii, sau valoarea acestor datorii se incadreaza in pragurile valorice prevazute la art.166 alin.2 din Legea nr.98/2016; - certificat de cazier fiscal, pentru persoane juridice, eliberat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, valabil la momentul prezentarii acestuia; - daca e cazul, documente prin care se demonstreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art.166 alin.(2), art.167 alin.(2) si art.171 din Legea nr.98/2016; - alte documente edificatoare, dupa caz. Pentru sediile secundare/punctele de lucru, operatorul economic va prezenta o declarație pe propria răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat. Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate Operatorul economic (lider, asociat, subcontractant, tert sustinator, dupa caz) nu trebuie sa se regaseasca in niciuna din situatiile de excludere prevazute la art.167 din Legea nr. 98/2016. Modalitatea de îndeplinire Ofertantii, ofertantii asociati, tertii sustinatori si subcontractantii au obligatia completarii si prezentarii initiale a DUAE ca prima dovada a neincadrarii in situatiile de excludere si a indeplinirii cerintelor de capacitate. Se va prezenta distinct DUAE, in conformitate cu prevederile art.193 din Legea nr.98/2016, de catre operatorii economici participanti la procedura de atribuire (lider, asociat, tert sustinator si subcontractant, dupa caz) completat cu informatiile aferente situatiei lor. Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, vor fi prezentate la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, conform prevederilor art.193-195 din Legea nr.98/2016 si art.104 alin. 3 coroborat cu art.65 din HG nr.395/2016. Aceste documente pot fi: - certificat constatator eliberat de ONRC, cazier judiciar al operatorului economic si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv, valabil la momentul prezentarii acestuia, conf. art.194, 196 din Legea nr.98/2016; certificat de cazier fiscal, pentru persoane juridice, eliberat de ANAF; Persoane cu functii de decizie din cadrul AC, precum si persoanele din cadrul AC ce pot influenta continutul doc. de atribuire si/sau desfasurarea procedurii de atribuire sunt: Președinte: Ilie Gavril Bolojan, Vicepreședinte: Călin Grațian Gal, Vicepreședinte: Mircea Mălan, Director Executiv D. Ec: Mariana Vanț, Director Executiv Adjunct D.Ec.: Gabriela Plugar, Director Executiv–D.Tehnică: Filip Cheșeli, Șef serviciu–SPFN: Sărac Ionuț; consilier, CPFN: Delorean Ion Iulius; consilier, CPFN: Nicula Oana; consilier, CPFN: Rodica Pallag; consilier juridic– Compartiment Juridic Jurca Roxana, consilier Achiziții Publice, CAP: Avram Adriana; consilier Achiziții Publice, CAP: Scridon Ana Laura; consilier Achiziții Publice, CAP: Chelărescu Joca Cristina Maria; consilier Achiziții Publice, CAP: Oșorheian Larisa Roxana; consilier CPFN: Vățean Florina Maria, Director Tehnic O.T.L.: Marius Cosmin Nicoruț.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Aptitudinea de exercitare a activității profesionale
Denumire : III.1.1.b) Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale
Descriere : Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o forma de înregistrare în condițiile legii din tara de rezidenta, din care sa reiasă ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum si faptul ca are capacitate profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul contractului. Modalitatea de îndeplinire: La secțiunea „Criterii de selecție” din DUAE, la pct. A: ”Indicație globala pentru toate criteriile de selecție” unde apare textul: ”In ceea ce privește criteriile de selecție, autoritatea contractanta cere operatorului economic sa declare ca ACESTA INDEPLINESTE TOATE CRITERIILE DE SELECTIE IMPUSE INDICATE IN ANUNTUL RELEVANT SAU IN DOCUMENTELE ACHIZITIEI MENTIONATE IN ANUNT”, Ofertantul unic/ Ofertantul asociat/Terțul susținător/ Subcontractantul va selecta una din opțiunile DA sau NU. Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autorității Contractante, Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Teritorial în integralitate, din care să rezulte că activitatea principală/ secundară pe care o desfășoară conform codificării CAEN corespunde obiectului contractului. De asemenea, în Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Teritorial trebuie să se regăseasca și următoarele informații: datele de identificare ale operatorului economic, acționarii/ asociații, organele de conducere, administratorii, membrii Consiliului de Administrație, membrii Consiliului de Supraveghere, cotele de participare. Nota 1: Toate documentele justificative care atestă capacitatea de exercitare a activității profesionale a operatorilor economici vor conține informații reale, valabile si actuale la data prezentării acestora. Nota 2: Pentru persoanele juridice străine, se vor prezenta documente edificatoare care dovedesc o formă de înregistrare în conformitate cu prevederile legale din țara în care ofertantul este stabilit, din care să reiasă informațiile solicitate de către Autoritatea Contractantă. Nota 3: În cazul unei asocieri, se vor prezenta documente care atestă forma de înregistrare pentru fiecare dintre membrii asocierii. Pentru îndeplinirea cerinței este suficient ca obiectul de activitate al fiecărui membru să fie în concordanță cu partea din contract pe care o va realiza. Nota 4: În situația în care Ofertantul beneficiază de susținere din partea unor terți sau în situația în care subcontractează părți din contract, acesta va prezenta documentele care atestă forma de înregistrare și pentru Terții susținători/ Subcontractanții declaraîi in DUAE. Nota 5: Pentru subcontractanții declarați în DUAE, obiectul de activitate înscris în documentele care atestă capacitatea de exercitare a activității profesionale va fi în concordanță cu partea din contract pe care aceștia o vor realiza.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea economică și financiară
Utilizarea acestui criteriu : Neutilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Ofertantul trebuie sa faca dovada implementarii sistemului de management al calitatii conform SR EN ISO 9001 sau echivalent in domeniul in care se incadreaza activitatea principala ce face obiectul contractului.
Descriere : JUSTIFICARE CERINTA In conformitate cu prevederile art. 200 din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta a solicitat cerinta cu privire la Standardele de asigurarea calitatii pentru a se asigura ca va obtine lucrarile solicitate in conditiile si de calitatea ceruta. Detinerea unei certificari ISO 9001 sau echivalent presupune ca operatorul economic implementeaza deja un sistem de management al calitatii acreditat de organisme independente de specialitate, orientat catre satisfacerea necesitatilor clientilor in conditii optime de calitate, pe termen lung precum si faptul ca sistemul de management al calitatii este in continua dezvoltare si imbunatatire. Solicitarea acestei certificari din partea ofertantilor este menita sa ofere Autoritatii Contractante o garantie a faptului ca programul de management al calitatii utilizat de Antreprenor pentru executia lucrarilor contractate respecta cerintele de calitate specifice domeniului si principiile de calitate recunoscute la nivel international. Modalitatea de îndeplinire: Ofertantul/Ofertantul asociat va completa, DUAE - secțiunea "Criteriile de selecție" - pct. D "Sisteme de asigurare a calității și standarde de management de mediu". Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autorității Contractante, certificările specifice, acordate de organisme independente, respectiv ISO 9001 sau echivalent sau orice alte probe sau dovezi, în măsura în care probele/ dovezile prezentate confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calității, echivalent cu cel solicitat prin documentația de atribuire, pentru fiecare asociat în parte, dacă este cazul. Nota 1: Cerința implementării sistemului de management al calității conform SR EN ISO 9001 sau echivalent trebuie îndeplinită exclusiv de operatorul economic/ operatorii economici care desfasoară activitățile de execuție a lucrărilor din cadrul contractului. Nota 2: Dacă un grup de operatori economici depune o ofertă comună, cerința se demonstrează individual de către fiecare membru în parte, pentru partea de contract pe care o realizează. În această situație, și ofertantul asociat va completa DUAE - secțiunea "Criteriile de selecție" - pct. D "Sisteme de asigurare a calității și standarde de management de mediu". De asemenea, împreună cu oferta, se va încărca în SEAP și Acordul de Asociere, semnat cu semnătură electronică extinsă, în condițiile legii. Nota 3: Cerința privind certificarea ISO 9001 sau echivalent nu poate fi îndeplinită prin intermediul unei alte persoane (terț susținator). Nota 4: În cazul în care operatorul economic demonstrează că nu are acces la un certificat de calitate ori nu a avut posibilitatea de a-l obține până la momentul solicitării, din motive care nu îi sunt imputabile, ofertantul poate prezenta orice alte probe sau dovezi, în măsura în care probele/dovezile prezentate confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calității, echivalent cu cel solicitat prin documentația de atribuire.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Ofertantul trebuie sa faca dovada implementarii sistemului de management al mediului conform SR EN ISO 14001 sau echivalent in domeniul in care se incadreaza activitatea principala ce face obiectul contractului.
Descriere : JUSTIFICARE CERINTA In conformitate cu prevederile art. 200 din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta a solicitat cerinta pentru a se asigura ca va obtine lucrarile solicitate in conditiile si de calitatea ceruta. Detinerea unei certificari ISO 14001 sau echivalent presupune ca operatorul economic implementeaza un sistem de management de mediu acreditat de organisme independente de specialitate, orientat catre diminuarea in mod activ a impactului asupra mediului a propriilor activitati prin planificarea si implementarea unor politici de mediu adecvate. Solicitarea acestei certificari din partea ofertantilor este menita sa ofere Autoritatii Contractante o garantie a faptului ca Antreprenorul va realiza toate lucrarile luand toate masurile necesare pentru a reduce impactul lucrarilor executate asupra mediului si a-l proteja. Totodata, faptul ca Antreprenorul aplica deja un sistem de management de mediu care este in continua perfectionare, reprezinta o garantie a faptului ca se va achita de obligatia protejarii mediului pe parcursul executiei lucrarilor, asa cum este aceasta stipulata in Cerintele Beneficiarului. Modalitatea de îndeplinire: Ofertantul/ Ofertantul asociat va completa, DUAE - secțiunea "Criteriile de selecție" - pct. D "Sisteme de asigurare a calității și standarde de management de mediu". Ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire va prezenta, anterior atribuirii contractului, la solicitarea Autorității Contractante, certificările specifice acordate de organisme independente, respectiv ISO 14001 sau echivalent, sau orice alte probe sau dovezi, în măsura în care probele/dovezile prezentate confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al protecției mediului, echivalent cu cel solicitat prin documentația de atribuire, pentru fiecare asociat în parte, dacă este cazul. Nota 1: Cerința implementării sistemului de management al mediului conform SR EN ISO 14001 sau echivalent trebuie îndeplinită exclusiv de operatorul economic/ operatorii economici care desfășoară activitățile de execuție a lucrărilor din cadrul contractului. Nota 2: Dacă un grup de operatori economici depune o ofertă comună, cerința se demonstrează individual de către fiecare membru în parte, pentru partea de contract pe care o realizează. În această situație, și ofertantul asociat va completa DUAE - secțiunea "Criteriile de selecție" - pct. D "Sisteme de asigurare a calității și standarde de management de mediu". De asemenea, împreună cu oferta, se va încărca în SEAP și Acordul de Asociere, semnat cu semnătură electronică extinsă, în condițiile legii. Nota 3: Cerința privind certificarea ISO 14001 sau echivalent nu poate fi îndeplinită prin intermediul unei alte persoane (terț susținător). Nota 4: În cazul în care operatorul economic demonstrează că nu are acces la un certificat de mediu ori nu a avut posibilitatea de a-l obține până la momentul solicitării, din motive care nu îi sunt imputabile, ofertantul poate prezenta orice alte probe sau dovezi, în măsura în care probele/dovezile prezentate confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al protecției mediului, echivalent cu cel solicitat prin documentația de atribuire.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat
Criteriu :
Tip : Capacitatea tehnică și profesională
Denumire : Cerinta 1 - livrare produse de tipul specificat
Descriere : Ofertanții vor face dovada că în ultimii 3 (trei) ani calculați până la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, au furnizat și au dus la bun sfârșit furnizarea de produse similare cu cele care fac obiectul contractului ce se atribuie prin prezenta procedură, cu o valoare totală cumulată fără TVA de minim 7.000.000 lei fara TVA.” Ultimii 3 ani se raportează la termenul limită de depunere a ofertelor cu aplicarea corespunzătoare a Instrucțiunii ANAP nr. 2/2017. Prin livrări duse la bun sfârșit se înțelege: - Livrări recepționate însoțite de proces verbal de recepție finală. Prin produse similare se înțelege acele produse care fac parte din gama normală de produse care sunt furnizate/comercializate de către operatori economici cu activitate constantă ȋn sectorul respectiv, cum ar fi de exemplu: autovehicule electrice pentru transportul public de persoane MODALITATE DE ÎNDEPLINIRE: La secțiunea „Criterii de selecție” din DUAE, la pct. A: ”Indicatie globala pentru toate criteriile de selectie” unde apare textul: ”In ceea ce priveste criteriile de selectie, autoritatea contractanta cere operatorului economic sa declare ca ACESTA INDEPLINESTE TOATE CRITERIILE DE SELECTIE IMPUSE INDICATE IN ANUNTUL RELEVANT SAU IN DOCUMENTELE ACHIZITIEI MENTIONATE IN ANUNT”, Ofertantul unic/ Ofertantul asociat/Tertul susținător/ va selecta una din optiunile DA sau NU. Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate în DUAE urmează a fi prezentate în SEAP purtând semnătura electronică extinsă, la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, astfel: Certificate de bună execuție și/sau alte documente emise sau contrasemnate de către o autoritate sau de către clientul beneficiar care să ateste faptul că produsele au fost furnizate în conformitate cu normele profesionale în domeniu și din care să reiasă următoarele informații: denumirea părților; obiectul contractului astfel încât să fie furnizate toate informațiile solicitate și necesare pentru a se verifica îndeplinirea cerinței privind experiența similară; beneficiarii, indiferent dacă aceștia sunt autorități contractante sau clienți privați;cantitatea; valoarea în lei, fără TVA, perioada (inclusiv data încheierii contractului) mai exact intervalul periodic (data de început și data de finalizare) și locul; procent îndeplinit. NOTA 1: Dacă valorile contractelor de natură similară sunt în altă monedă decât leu, pentru conversie se va lua în considerare cursul mediu de referință publicat de BNR pentru anul/anii îndeplinirii contractului/contractelor, disponibil pe adresa www.bnr.ro. Aceste documente vor fi prezentate și de către Ofertantul asociat, în situația în care resursele acestuia au fost luate în considerare pentru îndeplinirea cerinței. În cazul în care beneficiază de susținere din partea unui terț, ofertantul va prezenta: a)Angajamentul ferm privind susținerea capacității tehnice acordată de terțul susținător, în conformitate cu Formularul nr. 3B. Angajamentul ferm va fi încărcat în SEAP împreună cu oferta și va fi semnat cu semnătură electronică extinsă, în condițiile legii. b)documentele transmise ofertantului de către terțul/terții susținător/susținători, din care să rezulte modul efectiv prin care terțul/terții susținător/susținători va/vor asigura îndeplinirea propriului angajament de susținere, care se constituie în anexe la angajamentul ferm. Documentele prezentate trebuie să indice concret care sunt resursele (materiale/ umane/ tehnice etc.) pe care terțul le va mobiliza în cazul în care ofertantul întâmpina dificultăți pe parcursul derulării contractului sau se va afla în imposibilitatea derulării contractului, tipul acestor documente fiind determinat de obligațiile asumate de ofertant și terțul susținător prin angajamentul ferm. Terțul susținător va dovedi prin documentele prezentate că deține toate resursele invocate ca element de susținere a ofertantului. Aceste documente vor fi încărcate în SEAP împreună cu Angajamentul ferm și cu oferta, și vor fi semnate cu semnătură electronică extinsă, în condițiile legii. c)documente/recomandări emise de beneficiarul produselor și/sau PV de recepție pe produs și/sau PV de recepție finală și/sau Documente constatatoare emise de autoritățile contractante, din care să reiasă toate elementele necesare pentru confirmarea îndeplinirii cerințelor de capacitate tehnică. Documentele menționate la pct c) vor fi prezentate de ofertantul clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire, anterior atribuirii contractului, la solicitarea AC, cu respectarea cerințelor privind semnarea electronică a documentelor. Nota 2: Autoritatea Contractantă va lua în considerare susținerea acordată de terțul/ terții susținător/i pentru îndeplinirea criteriilor minime impuse în documentația de atribuire, dacă sunt îndeplinite în mod cumulativ următoarele condiții: a)terțul/ terții susținător(i) pot dovedi că dețin resursele invocate ca element de susținere a ofertantului b)ofertantul poate demonstra că va dispune efectiv de resursele entităților ce acordă susținerea, necesare pentru realizarea contractului.
Utilizarea acestui criteriu : Utilizat

5.1.10 Criterii de atribuire

Criteriu :
Tip : Preț
Denumire : Pretul ofertei
Descriere : Punctajul se acorda astfel: a) Pentru cel mai scazut dintre preturi se acorda punctajul maxim alocat; b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculeaza proportional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 40
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Perioada de garanție standard de functionare a microbuzului electric (Pteh Gs.)
Descriere : Punctajul se acorda astfel: Pentru perioada cea mai extinsa se acorda punctajul maxim: 20 puncte Pentru celelalte perioade ofertate P(GSn) punctajul alocat se va calcula proportional, astfel: Pteh Gs = (GSn / GS max) X Punctaj maxim alocat (20 puncte) unde: Pteh GS - punctaj aferent factorului de evaluare tehnic - garantie standard de functionare (max. 20p); GS max - perioada cea mai mare ofertata pentru garantia standard; GS n - perioada de garantie standard prezentata de ofertantul "n" B2. Perioada de garanție standard de funcționare a microbuzelor electrice, minim acceptata (sub care oferta va fi considerată neconformă și respinsă) este de 48 luni. Perioada maximă de garanție extinsă de funcționare a microbuzelor este de 96 luni. Peste perioada maximă de garanție, oferta nu va fi punctată suplimentar ci se va acorda punctajul maxim, respectiv de 20 puncte. Nu se acceptă alte unități de măsură.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Perioada de garanție acordată grupului de baterii
Descriere : Punctajul se acorda astfel: Pg = (Gb (n) / Gb max) x Punctaj maxim alocat (20 puncte) unde: Pg – punctaj garantie pentru grupul de baterii obtinut de oferta (n) Gb (n) – garantia grupului de baterii ofertata de ofertant (n), exprimata in km Gb max – cea mai mare garantie a grupului de baterii, exprimata in km Perioada de garanție acordată grupului de baterii minim acceptată (sub care oferta va fi considerată neconformă și respinsă) este de 48 luni. Perioada de garanție maximă acordată grupului de baterii este de 96 luni. Peste perioada maximă de garanție, oferta nu va fi punctată suplimentar ci se va acorda punctajul maxim, respectiv 20 puncte. Nu sunt acceptate alte unități de măsură.
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 20
Criteriu :
Tip : Calitate
Denumire : Perioada de autonomie de mers a microbuzului electric garantata de producător
Descriere : Punctajul se acorda astfel: Pa = (Aut (n) / Aut max) x Punctaj maxim alocat (20 puncte) unde: Pa – punctaj autonomie de deplasare obtinut de oferta (n) Aut (n) – autonomia de deplasare ofertata de ofertant (n), exprimata in km Aut max – cea mai mare autonomie de deplasare, exprimata in km Oferta care va avea o autonomie de deplasare a microbuzelor electrice mai mică de 200 km va fi respinsă și declarată neconformă. Autonomia maximă de mers garantată de furnizor este de 400 km. Peste autonomia maximă, oferta va primi punctaj maxim. Nu sunt acceptate alte unități de măsură. Evaluarea factorului de evaluare se va face în baza unui certificat de garanție / adresa de la producător, prin care își asumă autonomia de deplasare a microbuzelor electrice ofertate și care are anexat un buletin de măsurători emis de o autoritate europeană, în domeniu. Punctajul total obtinut de o oferta se va calcula dupa cum urmeaza: PT (Punctajul total) = Pf (Punctaj evaluare financiara) + Pteh (Punctaj evaluare tehnic) PT – punctaj total (maxim 100 puncte) Pf – punctaj afferent factorului de evaluare financiar (maxim 40 puncte) Pteh – punctaj aferent factorului de evaluare tehnic (maxim 60 puncte) Algoritmul de calcul utilizat pentru determinarea punctajului total este: PT = Pf + Pth unde: Pf - punctaj aferent factorului de evaluare financiar - Pretul (condifie DDP) (max. 40p), Pth- punctaj aferent factorului de evaluare tehnic (max. 60 p).
Categorie a criteriului de atribuire prag : Ponderare (procentaj, valoare exactă)
Număr legat de criteriul de atribuire : 20
Descrierea metodei care trebuie utilizată dacă ponderarea nu poate fi exprimată prin criterii :
Justificare pentru neindicarea ponderii criteriilor de atribuire :

5.1.11 Documentele achiziției

Unde se găsesc documentele achiziției : https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100192931

5.1.12 Condițiile achiziției publice

Condiții de depunere :
Depunere electronică : Obligatorie
Adresa de depunere : https://www.e-licitatie.ro
Limbile în care pot fi depuse ofertele sau cererile de participare : română
Catalog electronic : Nu este permisă
Variante : Nu este permisă
Termenul-limită pentru primirea ofertelor : 06/05/2025 15:00 +03:00
Termenul până la care oferta trebuie să rămână valabilă : 4 Lună
Informații privind deschiderea publică :
Data deschiderii : 06/05/2025 15:00 +03:00
Locul : In SEAP
Informații suplimentare : Membrii comisiei de evaluare.
Clauzele contractuale :
Executarea contractului trebuie efectuată în cadrul unor programe de angajare protejată : Nu
Condiții privind executarea contractului : Livrabilele vor fi finanțate din fonduri de la bugetul de stat, respectiv PNRR, legal constituite conform programelor de finanțare accesate. Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența prezentei condiții suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de asigurarea fondurilor nerambursabile. Autoritatea Contractantă precizează că va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile vor fi alocate. În cazul în care, indiferent de motive, nu se vor asigura fondurile nerambursabile într-o perioada de 6 luni de la data aprobarii raportului procedurii, procedura de atribuire se va anula de drept, în condițiile în care nu există o altă sursă de finanțare, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza 2 din Legea 98/2016 cu modificările și completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziție publică. Ofertanții din cadrul acestei
Facturare electronică : Obligatorie
Se va utiliza comanda electronică : nu
Se va utiliza plata electronică : nu
Forma juridică pe care trebuie să o adopte un grup de ofertanți căruia i se atribuie un contract : Asociere conform art. 53. din Legea privind achizitiile publice nr 98/2016

5.1.15 Aspecte tehnice

Acord-cadru :
Niciun acord-cadru
Informații despre sistemul dinamic de achiziții :
Nu există un sistem dinamic de achiziție

5.1.16 Informații suplimentare, mediere și căi de atac

Organizația responsabilă cu căile de atac : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor -
Informații privind termenele-limită pentru reexaminare : Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art. 8 din legea 101/2016.
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții : JUDETUL BIHOR -
Organizația care primește cererile de participare : JUDETUL BIHOR -
Organizația care prelucrează ofertele : JUDETUL BIHOR -

8. Organizații

8.1 ORG-0004

Denumire oficială : JUDETUL BIHOR
Număr de înregistrare : 4244997
Adresă poștală : Strada: Traian, nr. 5
Localitate : Oradea
Cod poștal : 410033
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bihor ( RO111 )
Țara : România
Punct de contact : Adriana Avram
Telefon : +40 0259441317
Adresa de internet : https://www.cjbihor.ro
Profilul achizitorului : https://www.e-licitatie.ro
Rolurile acestei organizații :
Cumpărător
Organizația care furnizează informații suplimentare cu privire la procedura de achiziții
Organizația care primește cererile de participare
Organizația care prelucrează ofertele

8.1 ORG-0002

Denumire oficială : Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Număr de înregistrare : 20329980
Adresă poștală : Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 030084
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Telefon : +40 213104641
Fax : +40 213104642
Adresa de internet : http://www.cnsc.ro
Rolurile acestei organizații :
Organizația responsabilă cu căile de atac

8.1 ORG-0001

Denumire oficială : Operator SEAP
Număr de înregistrare : RO42283735
Adresă poștală : Strada: Italiana, nr. 22, Sector: -, Judet: Bucuresti, Localitate: Bucuresti, Cod postal: -
Localitate : Bucuresti
Cod poștal : 020976
Subdiviziunea țării (NUTS) : Bucureşti ( RO321 )
Țara : România
Punct de contact : Roxana Popescu
Telefon : +40 213032997
Adresa de internet : https://www.adr.gov.ro/
Rolurile acestei organizații :
TED eSender
Informații privind anunțul
Identificatorul/versiunea anunțului : cc6f153c-2016-4775-9e64-c51a6d32a7ca - 01
Tip de formular : Procedură concurențială
Tip de anunț : Anunț de participare sau de concesionare - regim standard
Data notificării expedierii : 21/03/2025 10:38 +02:00
Data de expediere a anunțului eSender : 21/03/2025 09:00 +02:00
Limbile în care acest anunț este disponibil oficial : română
Numărul de publicare al anunțului : 00186827-2025
Numărul ediției JO S : 58/2025
Data publicării : 24/03/2025